SANOHRA FLY

SANOHRAFLY

Nežno prizemljenje za vaše uši

 • Protiv bolova u ušima pri letenju
 • Štiti uši od jakih promena pritiska
 • Lako se stavljaju i prijatni su za nošenje
 • Sanohra fly za decu i odrasle sa malim ušnim kanalom
 • Sanohra fly za odrasle
SANOHRAFLY SANOHRAFLY

Kako nastaje bol u ušima pri letenju

Više od polovine putnika koji lete doživela je neprijatni osećaj pritiska ili bol u ušima, koji se pre svega javljaju pri sletanju. Uho je veoma osetljiv culni organ. Iza, za vazduh nepropusne bubne opne nalazi se srednje uho. Kada pri sletanju pritisak vazduha u kabini aviona naglo poraste, nastaje relativan podpritisak u srednjem uhu.

SANOHRA

Porast pritiska potiskuje bubnu opnu u pravcu srednjeg uha.

Sada Eustahijeva tuba, kao cvrsta cevna veza između srednjeg uha i nosno – ždrelnog prostora, mora da se pobrine za ujednacenje pritiska. Ako Eustahijeva tuba nije u stanju da se neophodno aktivno otvori, nastaje relativan podpritisak u srednjem uhu. Stoga će bubna opna biti potisnuta u pravcu srednjeg uha. To dovodi do bolova u ušima, u ekstremnim slučajevima i do krvavljenja. ORL lekari to nazivaju barotraumom.

SANOHRA

Porast pritiska potiskuje bubnu opnu u pravcu srednjeg uha.

SANOHRA fly je specijalno razvijen da bi se uho zaštitilo od brzih i jakih promena vazdušnog pritiska. Regulator pritiska, koji je ugrađen u čepice za uši, reguliše i usporava promene pritiska u bubnoj opni.
SANOHRA fly štiti uvo

SANOHRAFLY

SANOHRA fly štiti od brzih promena vazdušnog pritiska.

SANOHRA fly treba staviti 45 minuta pre sletanja. Pritisak vazduha u kabini za nekoliko minuta brzo poraste. Pravovremenom primenom SANOHRA fly čepica rast pritiska ispred bubne opne biva usporen i ujednacen. Na taj nacin se Eustahijevoj tubi daje više vremena da i pri ogranicenoj funkcionalnosti ostvari ventilaciju srednjeg uha, pre nastajanja bolova u uhu.


Ispitivano na Charité u Berlinu

SANOHRAFLY

Charite-studija: Ispitivanje u vazdušnoj komori

U prvom sistematskom ispitivanju na ORL klinici u Campus Charite, u vazdušnoj komori ispitivana je odabrana grupa sa problemima u ušima prilikom letenja. Pritom je potvrđeno znatno umanjenje nastajanja bolova odlaganjem promene pritiska uz pomoć filtera.

SANOHRAFLY

(Jumah et al., Pressure regulating ear plug testing in pressure chamber, Aviation, Space and Environmental Medicine, June 2010)

Ispitivano od strane samih putinika

SANOHRAFLY

Više od 500 putnika bili su ispitivani u studiji upotrebne prihvatljivosti, koju je sprovodio Institut za marketing i menadžment Leibnitz Univezitet iz Hanovera za aerodrom u Hanoveru, TUI fly com, aerodromsku apoteku i proizvođača Innosan GmbH.

 • Grupa ispitanika, koji su posebno jako bili pogođeni bolovima u ušima pri letenju, postigla je upotrebom SANOHRA fly prosečno smanjenje bolova od 6,2 poena na skali od 10 poena.
 • Više od 90% osetili su poboljšanje.
 • U grupi ispitanika, koji su bolove u ušima prethodno označili kao srednje teške, 80% se izjasnilo da su im bolovi potpuno nestali,primenom SANOHRA fly.

Sanhora fly

 • Štiti uši od promene pritiska Specijalno razvijen filter reguliše i usporava promene pritiska pred bubnom opnom, tako da Eustahijeva tuba može da se pobrine za ventilaciju srednjeg uha, pre nastanka bolova u ušima.
 • Protiv bolova u ušima – Ne samo prilikom letenja SANOHRA fly štiti uši ne samo pri letenju, već u svim situacijama kod kojih jaka promena vazdušnog pritiska opterećuje uši,na pr. kod putovanja uspinjacom, u brzim vozovima, u kućama na visini.
 • Dejstvo potvrđeno u studijama Dejstvo SANOHRA fly potvrđeno je u naučnim studijama na Berlinskom Charité-u i u zajednickom radu sa jednom aviokompanijom.

Poruči online

Sanohra čepiće za uši možete poručiti sa sledećih linkova: